voor inwoners, met gemeenten

Het Regionaal Expertteam (voorheen Consultatie- en Adviesteam) biedt ondersteuning bij vragen over psychosociale problemen en jeugd GGZ (0-18 jaar). Bijvoorbeeld over een zeer dromerige kleuter, een meisje met dwanghandelingen, ouders die vragen hebben over de genderidentiteit van hun kind, een adolescent met stemmingsklachten of een agressieve puber.

Kom je in jouw praktijk deze vragen tegen en twijfel je over de volgende stap? Neem dan contact met ons op zodat wij jou (extra) ondersteuning kunnen bieden en advies kunnen geven. Stuur een mail naar consult.ret@regiogv.nl of meld de casus aan met de verwijsbrief RET.

Wij nemen, indien nodig, zo snel mogelijk contact met je op om de vraag te bespreken. Ouders en/of jongere kunnen we binnen twee weken spreken. Deze gesprekken vinden telefonisch of op verschillende locaties plaats in de regio of in betreffende huisartspraktijken. We komen met een passend advies op de hulpvraag.

Enkele citaten van huisartsen:

 

“Het is erg goed te lezen dat problemen bij kinderen soms op een ‘huislijke’ manier kunnen worden opgelost. Wij professionals zoeken de oplossing toch vaak te moeilijk.”

Huisarts uit gemeente Huizen

“Tot nu toe goede ervaringen met overleg over casussen en met kinderen/ouders waarbij jullie in consultatie werden gevraagd, ook positieve feedback van ouder.”

Huisarts uit gemeente Gooise Meren

“Prima organisatie en hulp bij ingewikkelde casus”

Huisarts uit gemeente Blaricum